vineri, 31 octombrie 2008

Iubiti fotbalul sucevean ?



Impreuna pentru Marian Pana.. Momentan suntem noi cativa oameni care probabil am fost mai bine informati si de aceea vrem sa va aratam pe parcursul mai multor zile unele realitati din fotbalul sucevean care speram sa va faca sa va alaturati campaniei noastre de a apara un om care si-a pus in pericol propria familie pentru un oras. Un oras care insa in loc sa-l protejeze se pare ca arunca cu pietre in el... De ce ? Pentru ca ,,viperele” care arunca cu pietre dezinformeaza publicul si in acelasi timp ascund adevarul. Vreti sa stiti adevarul ?

2 comentarii:

TT spunea...

Aveti dreptate. Marian Pana merita respectul nostru, al tuturor sucevenilor. Pe bani putini a muncit cativa ani la suceava pentru a ridica o echipa competitiva.

SI Florin Cristescu merita respectul nostru, pentru ca in anii 80 (in special in 86) a facut parte din echipa de vis a Sucevei, CSM.

Acum apare un taran din prelipca, care in 86 intorcea baligarul cu lopata pe toloaca la el in sat, si vrea sa faca ordine la echipa, dupa mintea lui imbecila. El vrea sa scape de Cristescu si apoi, pe cai ocolite, sa loveasca si in dl Pana.

Nu inteleg de ce l-ati votat pe acest taran cu multe fete, dar acum trebuie sa suportam consecintele.

Poate ca galeria ar trebui sa isi faca vocea auzita si in afara stadionului.

Felicitari lui Screamtz si celorlalti membri din Dakay si Cavalerii Nordului pentru devotament. Chiar daca se va ajunge ca la Timisoara, sa iesim toti in strada, nu cred ca ar fi rau pentru oras, pentru ca lumea sa inteleaga care este de fapt situatia.

BOGDY spunea...

JUPÂN DE SALON
Domnule, e bine cînd un judeţ, cînd un municipiu ca Suceava se interesează de sport. Parale, după posibilităţi, coane Fănică. Avem volei, avem rugby şi handbal, dar cel mai important e că avem fotbal şi că putem urmări pe gazonul din Areni meciuri atractive. Secretul unui antrenor talentat este acela de a face performanţă cu bani puţini. Se pare că Marian Pană a învăţat lecţia asta. A reuşit să închege o echipă, lucrul cel mai important fiindcă dacă ai în lot numai mingicari nu faci nici o brînză dacă nu-i deprinzi cu ordine şi disciplină, şi nu le dai jucătorilor anumite scheme tactice pe care să le bage la cap şi pe care să le aplice atît în fazele de apărare cît şi în cele de atac. Fotbaliştii nu trebuie să joace haotic, să paseze de-a droanga, să piardă mingea la mijlocul terenului, să de-a cu stîngul în dreptul şi să se mişte ca nişte babe, ci trebuie să aibă o viziune clară asupra partidelor, să ştie dinainte ce au de făcut, să se plaseze bine în spaţiul de joc şi să fie cît mai oportunişti în interceptarea baloanelor. Că dacă intră în teren cu mentalitatea că fac turism 90 de minute atunci nu iese nimic. Marian Pană a ştiut să lucreze cu băieţii săi şi pe plan psihologic, iar mînjii care se văd deja vedete naţionale, beneficari ai unor transferuri pe bani grei, vor renunţa la ideea că peste noapte toţi vor deveni Goiani. Pînă una lata mînjii ăştia joacă în Liga a III-a unde trebuie să-şi facă bine temele. Cetatea Suceava a fost adusă şi ţinută de Marian Pană pe primul loc, cu un punctaj superior echipelor din toate seriile şi din toate ligile. Se pare că Marian Pană îi ţine din scurt, nu-i lasă buiaci şi le-a indus că prin muncă, antrenamente, şedinţe teoretice şi pregătire fizică pot face performanţă. Pană ăsta, un tip modest care nu dă declaraţii spumoase ca să încînte presa, ci se rezumă doar la aspectele tehnice ale partidelor mi se pare un om echilibrat şi lucid. Cetatea n-a făcut în iarna asta nici un fel de transfer răsunător care să rupă gura tîrgului. Domnul Pană a adus pe bani puţini oamenii de care avea nevoie pentru acoperirea posturilor deficitare. Îi va integra şi pe noii veniţi în lot, le va scote vedetismul vîrstei din cap şi-i va pune la hîială, astfel ca la anul, cînd cu siguranţă vom promova în Liga a II-a, să avem un lot omogen, educat şi disciplinat, şi nu o gaşcă de zurbagii care joacă fotbal cu lăzile de bere la marginea gazonului. Pentru modestia şi pentru seriozitatea cu care-şi face treaba ne-am gîndit că rubrica Jupînului de Salon i se potriveşte perfect lui Marian Pană. Asta e ca o îmbărbătare din partea noastră, că doar tot începe returul.
articol aparut in ziarul Jupanul sub semnatura lui Sorin Avram